Friday, December 17, 2010

Waktu adalah sebahagian dari pengubatan

jalan juang yg satu~
Jalan ini menemukan berbagai ragam manusia. Apa yg kita perlukan adalah keimanan yg menebal, keterikatan kepada rabb yg Maha Kuasa, kesungguhan yang tak pernah padam dan bismillah jalan je :)

Jangan pernah kenal henti walau dihalang, dicaci dan dihina. Kerana itu sunnatullah jalan ini. Jalan yang mana kita temukan kehidupan sebenar di dalamnya. Jalan yang merampas kebahagiaan dunia dengan syurga sebagai ganti, bidadari bermata jeli dan yang paling indah sekali pengalaman bertemu dengan Allah rabbul 'Alameen, penguasa sekalian langit, bumi, cakerawala dan segala isinya. Sungguh mengujakan!

Maka, bertahanlah dan bersiap siagalah. Musuh sedang memerhatikan kita. Dan mereka punya perancangan yang teliti kerana mereka dibarisi intelek berpengalaman menyesatkan manusia berabad lamanya. Jadi, apa langkah kita? Tunggu magic atau berusaha? 
                Dan di antara sebagian manusia ada yg mengorbankan dirinya untuk mendapatkan redha Allah (2:207)
Ujian akan terus menimpa seorang mukmin;lelaki dan perempuan, menimpa dirinya, anaknya dan hartnya, sehingga ia berjumpa dengan Allah tanpa membawa dosa (HR-at-Tirmidziy)

tak kenal henti!

themujaddid
desa permai, Malaysia

 

No comments:

Post a Comment

~JEJAK-JEJAK PENUH ERTI~